Min första kvartalsutbildning för RPM 49

För er som inte vet så är RPM en form av spinning :) Det är som vanlig spinning bara det att för oss instruktörer så kommer "färdig bakade" pass som vi ska lära oss!

Under en kvartalsutbildning får man då ett nytt material, som namnet "kvartal" (kvart, 1/4) så är det fyra gånger per år och dom som utformar RPM passen är ett företag som heter Les Mills som finns över hela värdeln och de utformar även Body Pump, Body Balance, Body Combat etc.

Utbildningen för det här kvartalet var på Sats i stan, hötorget :) Första gången jag var på det gymmet, om jag inte minns fel? .. Tänker på var jag hade min grundutbildning, men den måste jag ha förträngt, haha! Jag kom till Sats lite senare än de andra instruktörerna från Norrtälje Träningscenter eftersom jag enbart har RPM utbildningen.

Jag kom in i cykelsalen, jag var nästan först på plats.. Försökte ställa in cykeln.. På Träningscenter har vi "Schwinn" cyklar och på Sats har dom "Body Bike" cyklar vilket är en stooor skillnad! För det första så känns varvet jag trampar mycket kortare på Sats, sadlarna är smalare och jag fick inte riktigt in rätt inställning tycker jag.. Men något som jag tycker är bra är att vattenhållarna är uppe på styret och att styret inte är lika halt.. Vilket kan vara ett problem om man har handsvett haha! Tar man i ordentligt så är det självklart att hela kroppen svettas (a)

Till att börja med körde vi igenom det nya passet, tooook sköna låtar! Finns ingen som jag inte gillar :o Det är superpositivt! :) Releasen på det nya passet blir i januaria på Norrtälje Träningscenter! När det nya passet var avklarat så fick vi några minuter på oss att fylla på vatten flaskan och sen hoppa upp på cykeln igen.. Time for some pain! För att få in de rätta teknikerna fick vi sitta med tungt motstånd i 4 minuter none stop! Efter det blev det lite speedwork i 7 minuter, det körde vi två hit och oooboy.. Det kändes lite i låren efter det när jag gick i trapporna haha ;p Kan tänka mig hur det braann i dom instruktörernas lår som innan hade kört Body Pump :p Alla kämpade på tookbra!

Det är otroligt hur taggad man blir av att det är så pass många på ett pass, att instruktörer är charmig och peppar på suuperbra, att man sitter med någon som har en sån glöd så det bara brinner om det!

Det är skönt att man har hittat något som är jag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0